Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده انتظامی شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان از کشف تعدادی شاهین و هوبره که از پرندگان در حال انقراض و تحت حمایت محیط زیست هستند، خبر داد. ۲۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۳ استانها هرمزگان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بستک، سرهنگ عبدالرحیم جعفری ظهر امروز با اعلام این خبر به خبرنگاران اظهار داشت: این پرندگان که از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و در خطر انقراض هستند، از یک قاچاقچی پرنده که در حال حمل این پرندگان با یک دستگاه خودروی پژو 405 بود، در محور سه راهی بستک کشف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه علاوه بر این پرندگان دو قطعه کبوتر نیز از این قاچاقچی کشف شده ، خاطرنشان کرد: ارزش پرندگان کشف شده طبق اعلام نظر کارشناسان محیط زیست بیش از 160 میلیون تومان است.

فرمانده انتظامی بستک با بیان اینکه در همین رابطه یک نفر متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شده است، افزود: افرادی که به صورت غیرمجاز دست به شکار حیوانات محیط زیست بزنند توسط نیروهای مرزبانی و پلیس دستگیر و به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

سرهنگ جعفری بیان داشت: طبق نظر کارشناسان محیط زیست شکار بی‌رویه و غیرمجاز موجب برهم خوردن تعادل محیط زیست می‌شود و از همین رو و در راستای حفظ و حراست از محیط زیست ، ماموران انتظامی در چارچوب قانون با شکارچیان متخلف برخورد می‌کنند.

وی از مردم خواست با ارائه اطلاعات خود در خصوص شکارچیان و قاچاقچیان و هر کس که سعی در برهم زدن نظم و امنیت دارد، در حمایت از منابع ملی و طبیعی و حفظ و استمرار امنیت اقتصادی سهیم باشند.

به گزارش تسنیم، شاهین از گونه‌های در حال انقراض است؛ این پرنده از خانواده شاهین‌سانان بوده که از ارزش اکولوژیک بسیار بالایی در چرخه طبیعت برخوردار است و زنده گیری و در اسارت گرفتن این پرندگان جرم محسوب می‌شود.

پرنده شکاری شاهین به طول 40 تا 52 سانتیمتر در مناطق کوهستانی، جنگل‌ها و صخره‌ها بسر می‌برد و از گونه در معرض خطر انقراض است.

گرایش قاچاقچیان به شکار این پرندگان به خاطر سود کلانی است که با فروختن آن به دلالان و سپس به شیوخ ثروتمند کشورهای عربی همسایه خلیج فارس به جیب می‌زنند که تهدیدی بسیار جدی برای انقراض و نابودی این گونه پرندگان کمیاب و با ارزش و در نهایت چرخه طبیعت است.

اغلب شاهین‌ها و عقاب‌های شکارشده در هرمزگان به کشورهای عربی به ویژه امارات منتقل و فروخته می‌شوند.

پرنده هوبره مشتری ‌های زیادی بین عرب ‌های ساکن کشورهای حوزه خلیج ‌فارس دارد و زیستگاه این پرنده مهاجر دشت های باز و وسیع است.

همه ساله از ابتدای مهرماه ، مهاجرت پرندگان به استان های جنوبی کشور از جمله هرمزگان آغاز می شود و حداقل 100 گونه پرنده مهاجر در قالب بیش از 70 هزار قطعه پرنده به این استان می آیند.

برخی از پرندگان در زیستگاه‌های استان هرمزگان زاد آوری می کنند و طعمه شکارچیان غیر مجاز می‌شوند.

شمارش پرندگان مهاجر که در ژانویه 2015 (زمستان 1393) توسط کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان صورت گرفت، در مجموع 74 هزار و 434 قطعه از میان 100 گونه در 27 سایت سرشماری بودند..

این سایت‌های سرشماری، شامل زیستگاه های آبی متنوع از جمله سواحل شنی، پهنه های وسیع گلی، تالاب های بین جزر و مدی و جنگل های مانگرو هستند.

هرمزگان با یک‌هزار و 500 کیلومتر ساحل، 14 جزیره و چهار تالاب بین المللیِ خور خوران، شیدور، شور و شیرین میناب و حرا رود گز مهم ترین زیستگاه های پرندگان مهاجر در فصل بهار و زمستان است.

انتهای پیام/

R7720/P1486/S6,58/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۴۵۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟

مردم برای توصیف امور غیرممکن می‌گویند «وقتی خوک‌ها پرواز می‌کنند». اما حتی اگر بیشتر پستانداران در تمام عمرشان به‌طور کامل روی زمین زندگی کرده باشند، توانایی پرواز بارها و بارها در طول تکامل پستانداران، در گونه‌هایی از خفاش‌ها گرفته تا سنجاب‌های پرنده، تکامل یافته است.

به گزارش زومیت، اما پستانداران چگونه تکامل یافتند تا پرواز کنند؟ گروهی از محققان به رهبری دانشگاه پرینستون و کالج پزشکی بیلور در آمریکا، در مطالعه‌ای که به‌تازگی در مجله‌ی نیچر منتشر شده است، اساس ژنومی و تکاملی «بال‌پوست» را توضیح داده‌اند. بال‌پوست، غشای پوستی نازک و انعطاف‌پذیری است که فاصله‌ی میان دست و پاهای برخی گونه‌های پستانداران را می‌پوشاند و به آن‌ها امکان می‌دهد در هوا اوج بگیرند.

به‌گزارش سای‌تک‌دیلی، دکتر ریکاردو مالارینو، استادیار زیست‌شناسی مولکولی در پرینستون و نویسنده‌ی همکار مطالعه، می‌گوید: «به‌طور دقیق نمی‌دانیم که از دیدگاه مولکولی و ژنتیکی، چگونه ویژگی‌ها و سازگاری‌های جدید سرچشمه می‌گیرند. ما می‌خواستیم بررسی کنیم که چگونه یک نوآوری تکاملی به وجود می‌آید.»

گروه محققان برای درک بهتر تکامل بال‌پوست، روی کیسه‌داران متمرکز شدند. دلیل انتخاب کیسه‌داران این است که توانایی شناور ماندن (گلاید کردن) بارها و بارها با تغییرات تشریحی مشابه، در کیسه‌دارانی با رابطه‌ی تنگاتنگ، مانند بادپر شکری دیده شده است. بادپر شکری کیسه‌داری چنان کوچک است که در جیب جا می‌شود و به عنوان یک حیوان خانگی عجیب‌و‌غریب، بسیار محبوب است.

درک توانایی گلاید از منظر ژنتیکی

محققان کالج بیلور با توالی‌یابی ژنوم ۱۵ گونه از کیسه‌داران، توالی‌های دی‌ان‌ای را در هر دو گونه‌های پروازی و بستگان غیرپروازی آن‌ها، تعیین کردند. مقایسه‌ی توالی‌ها، تکامل سریع‌تری را در نزدیکی ژنی به نام Emx2 آشکار کرد.

ژن Emx2 با استفاده از نقشه‌ای ژنتیکی که در همه‌ی پستانداران وجود دارد، بال‌پوست را به وجود آورده است

دکتر ارز لیبرمن آیدن، استاد ژنتیک مولکولی و انسانی در بیلور و نویسنده‌ی همکار مطالعه، می‌گوید: «جالب اینجاست که به نظر نمی‌رسد توالی ژن در جایی رخ داده باشد که مرتبط‌ترین تغییرات در آن به وجود می‌آید. در عوض، تغییرات کلیدی در توالی‌های دی‌ان‌ای کوتاهی به نام «افزاینده‌ها» رخ می‌دهد که در نزدیکی ژنوم قرار دارند. افزاینده‌های در‌حال تغییر، نحوه و مکان فعالیت ژن Emx2 را در بدن تغییر می‌دهند و باعث تکامل پرواز می‌شوند.»

ساز‌و‌کار‌های تکاملی و رویکردهای تجربی

خورخه مورنو، دانشجوی تحصیلات تکمیلی در آزمایشگاه مالارینو و نویسنده‌ی اول مطالعه، می‌گوید درک تغییرات اساسی که در سطح ژنومیک رخ می‌دهد تا این‌گونه صفات همگرا را ظاهر کند، دارای اهمیت است. زیرا می‌تواند به ما بگوید که آیا تکامل، مسیر کمترین مقاومت را هدف قرار داده است یا خیر. نتیجه یکسان است، اما مسیرهای متفاوتی برای رسیدن به آن وجود دارد.

محققان در مرحله‌ی بعدی، قصد داشتند که ایده‌ها را آزمایش کنند. آن‌ها برای انجام این کار، از منحصربه‌فردترین ویژگی کیسه‌داران، یعنی کیسه‌ی آن‌ها استفاده کردند.

دکتر الگا دودچنکو، استادیار ژنتیک مولکولی و انسانی در بیلور و نویسنده‌ی همکار مقاله، می‌گوید بچه کانگوروهای کیسه‌دار، در مراحل رشد بسیار زودتری نسبت به پستانداران معمولی متولد می‌شوند. به جای اینکه رشد در شکم مادر ادامه یابد، آن‌ها به داخل کیسه‌ی او می‌خزند و تا زمانی که آماده شوند تا مستقل از مادر به زندگی ادامه بدهند، همان‌جا می‌مانند. این حقیقت که آن‌ها دقیقاً در کیسه قرار می‌گیرند، مطالعه‌ی چگونگی تأثیر ژن‌های فردی مانند Emx2 بر رشد کیسه‌داران را بسیار آسان‌تر می‌کند.

محققان نشان دادند که ژن Emx2، با استفاده از نقشه‌ای ژنتیکی که احتمالاً در همه‌ی پستانداران وجود دارد، بال‌پوست کیسه‌داران را به وجود آورده است. به عنوان مثال، ژن Emx2 در پوست هر دو طرف بدن موش‌ها و بادپرهای شکری فعال است، اما در بادپر شکری، برای مدت طولانی‌تری بیان شده است.

دودچنکو خاطرنشان می‌کند: «با اصلاح افزاینده‌های حیاتی ژن Emx2، گونه‌ها یکی پس از دیگری از این برنامه‌ی جهانی بهره برده‌اند تا توانایی شناور ماندن در هوا را به‌دست آورند.» این خبر برای خوک‌هایی که امید دارند روزی به آسمان برسند، بسیار دلگرم‌کننده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • اهداء بیش از ۴ هزار سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز