Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان‌ گفت: قاچاقچیان و سوداگران پرنده،‌ شاهین‌های گیلان را با قیمتی گزاف به شیخ‌ نشین‌های عرب حوزه خلیج فارس می‌فروشند. ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵ استانها گیلان نظرات

حسین علی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ مهم‌ترین خطری که انواع گونه‌های شاهین‌ گیلان از جمله شاهین بحری را تهدید می‌کند زنده‌گیری آنها توسط سوداگرانی‌ است که با قاچاق این پرندگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس،‌ بهای گزافی را از شیوخ عرب دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان عنوان کرد:‌ گیلان نیز نظیر سایر مناطق دیگر کشورمان،‌ از شرایط جغرافیایی خوبی جهت زندگی و مهاجرت انواع شاهین‌سانان برخوردار بوده به طوری‌که گونه‌های مختلف آن در زیستگاه‌های طبیعی این استان مشاهده می‌شود.

علی‌نژاد به سه گونه شاهین‌سانان موجود در زیستگاه‌های طبیعی گیلان اشاره کرد و ابراز داشت:‌ سه گونه مهم شاهین‌سانان گیلان یعنی بالابان‌ها،‌ شاهین‌ها و شاهین‌های بحری همواره مورد توجه ویژه شکارچیان جهت داد و ستد آنها با شیخ‌نشینان‌ حوزه خلیج فارس بوده‌ است.

وی از اقدامات حفاظت محیط زیست گیلان برای برخورد با این سوداگران خبر داد و تصریح کرد:‌ نیروهای محیط‌بانی و یگان حفاظت محیط زیست گیلان به همراه گروه‌های دوستدار طبیعت و مردم مناطق مختلف در سنوات گذشته چندین باند قاچاق پرندگان را در این استان شناسایی و دستگیر کرده‌اند.

علی‌نژاد با اشاره به اینکه شیوخ عربی علاقه بسیار خاصی به انواع شاهین‌ها از جمله شاهین‌های بحری دارند تصریح کرد:‌ پرداختن بهای بسیار سنگین برای هر کدام از گونه‌های شاهین‌سانان به‌ویژه شاهین‌های بحری از سوی شیوخ حاشیه خلیج فارس،‌ انگیزه سوداگران را برای قاچاق این پرنده زیبا دو چندان کرده است.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد:‌ سوداگرانی که در گذشته و در قالب شکارچی از مناطق جنوبی کشور به گیلان وارد شده بودند پس از زنده‌گیری گونه‌های مختلفی از شاهین‌ها قصد انتقال و فروش آن‌ها به شیخ‌نشینان کشورهای عربی را داشتند.

علی‌نژاد با بیان اینکه در سنوات گذشته چندین محموله از این سوداگران کشف و ضبط شده است اظهار داشت: در صورت دستگیری و کشف محموله‌های پرندگان از شکارچیان،‌ قانونگذار علاوه بر اعمال جریمه‌های بسیار سنگین، جزای حبس را نیز برای آنها در قانون‌ پیش‌بینی کرده است.

وی از تشدید گشت‌های بازرسی و کنترل حفاظت محیط زیست گیلان خبر داد و افزود:‌ برای جلوگیری از تحرکات چنین گروه‌هایی برای شکار و یا زنده‌گیری پرندگان،‌ نیروهای حفاظت محیط زیست گیلان پایش‌های خود را در زیستگاه‌ها،‌ پناهگاه‌های حیات وحش و مناطق تحت امر استان افزایش می‌دهند.

به گزارش تسنیم،‌ شاهین نام عمومی 37 گونه پرنده شکاری است که در شاخه Falco قرار می‌گیرند که در تمام قاره‌های جهان به جز قطب جنوب زندگی می‌کنند.

شاهین بحری که بیشترین پراکندگی را در بین شاهین‌ها دارد با رکورد سرعت 320 کیلومتر در ساعت سریع‌ترین مخلوق روی کره زمین است.

همچنین بالابان‌ها، دلیجه بزرگ و کوچک،‌ لیل و ترمتای از دیگر انواع معروف شاهین‌های قابل مشاهده در زیستگاه‌های استان گیلان هستند.

انتهای پیام/‌م

R7877/P1486/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۳۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز

ایوب شریفی اظهار داشت: با بررسی و تحقیقات محرمانه و رصد کامل محل اختفا، ۲ متخلف که اقدام به نگهداری و خرید و فروش پرندگان وحشی در مرکز نگهداری خود کرده بود شناسایی و دستگیر شدند.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست سقز افزود: با اخذ حکم از مراجع قضائی و هماهنگی و همکاری لازم با پاسگاه و همکاری یگان حفاظت محیط زیست شهرستان در تفتیش و بازرسی از محل مذکور، ۹ قطعه کبک وحشی و ۹ قفس چوبی از متهمین کشف و ضبط شد.

وی بیان کرد: عرضه، نگهداری و خرید و فروش پرندگان وحشی بدون اخذ مجوز از محیط زیست بر اساس قانون شکار و صید جرم است و با متخلفین برخورد قانونی می‌شود.

کبک‌ها ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند، در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آن که آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز